Variable nockenwellensteuerung, of beter bekend als ‘vanos’. Dit onderdeel van de motor zorgt, door verstelling van de nokkenassen, voornamelijk voor een hogere koppel bij een laag toerental. Door slijtage aan de afdichtingen in het systeem, verminderd de oliedruk waardoor de verstelling verslechterd. Dit is te herkennen aan een verminderde koppel bij laag toerental en een verhoogt brandstofverbruik. Ook zit hier een draaiend gedeelte in, wat slijtagegevoelig is en een ratel kan veroorzaken.

Hoe wordt een Vanos revisie uitgevoerd?

Tijdens deze revisie vervangen wij de afdichtingen en verhelpen we de speling op het draaide gedeelte van de vanos, die de ratel veroorzaakt. De onderdelen die door ons bij deze revisie worden gebruikt, zijn van verbeterde kwaliteit ten opzichte van de originele onderdelen.

BMW Vanos revisie door specialist spacer Kosten BMW Vanos revisie


Welke BMW modellen hebben Vanos?

Vanaf bouwjaar 1992 is BMW deze techniek gaan toepassen op de 6 cilinder motoren. Bij de 8 cilinder motoren is deze techniek pas vanaf 1998 toegepast. BMW modellen met vanos techniek zijn tot en met 2006 geleverd. De onderstaande modellen vallen binnen de voornoemde jaartallen.

3 Serie: E36, E46
5 Serie: E34, E39, E60, E61
7 Serie: E38
X3/X5: E83, E53
Z3/Z4: E36, E85
Z8: E52

Kosten BMW Vanos revisie

De kosten van een Vanos revisie zijn lastig te bepalen, aangezien dit geheel afhankelijk is van het betreffende model. Bent u benieuwd wat een revisie voor uw BMW kost? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een kostenindicatie.
Offerte Vanos revisie aanvragen

BMW modellen met Vanos spacer Vanos revisie door specialist

Bezoek onze werkplaats

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden die wij verrichten? Of zou u graag met ons meekijken terwijl wij onderhoud aan uw BMW verrichten? U bent van harte welkom bij ons in de werkplaats. Wel adviseren wij u vooraf een afspraak in te plannen, zodat u er zeker van bent dat wij tijd voor zowel u, als uw BMW hebben. 
Neem contact met ons op
AUTOBEDRIJF GIJSBERTSEN Rijnseweg 7
3984 NG  Odijk (Utrecht)030 275 0912
06 101 35461

Openingstijden:
Ma-vr: 8.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 13.00 uur