Ondervindt u onderstaande problemen bij uw BMW, dan kan het goed zijn de distributieketting aan vervanging toe is. Ondanks dat de ketting een leven lang mee zou moeten kunnen gaan, aldus BMW, zien we met grote regelmaat problemen ontstaan, vooral bij de N motoren.

Meest voorkomende signalen

  • Ratelend geluid bij starten
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Rode olielampje brandt
  • Verminderd vermogen
  • Verminderd vermogen
  • Motormanagement melding

Motor BMW loopt slecht

Door de krachten in de motor die op de distributieketting worden uitgeoefend, wordt deze ketting steeds langer. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en zal de motor naarmate de tijd verstrijkt steeds minder goed gaan lopen. Als gevolg daarvan ontstaan er storingen op de vanos en de oliepomp, waardoor er in het ergste geval onherstelbare schade aan de motor van uw BMW kan ontstaan.

Problemen met de distributieketting van uw BMW? spacer Loopt de motor van uw BMW slecht?


Oorzaak motorschade BMW motoren

De kettinggeleider van uw distributieketting, kan tevens een oorzaak zijn voor motorschade bij BMW motoren. De kettinggeleider is gemaakt van kunststof, een materiaal dat in sommige gevallen kan breken. Deze kunststof delen komen onderin de motor terecht. De oliepomp zal deze kunststof delen aanzuigen, waardoor deze op den duur verstopt zal raken. Cruciale motoronderdelen, zoals drijfstanglagers, zullen hierdoor onvoldoende smering krijgen, waardoor de motor onherstelbare schade oploopt.

Ervaart u één of meerdere van de bovenstaande problemen? Neem dan direct contact met ons op. Zo kunt u de schade beperken of zelfs nog voor zijn.
Offerte aanvraag distributieketting

Bezoek onze werkplaats

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden die wij verrichten? Of zou u graag met ons meekijken terwijl wij onderhoud aan uw BMW verrichten? U bent van harte welkom bij ons in de werkplaats. Wel adviseren wij u vooraf een afspraak in te plannen, zodat u er zeker van bent dat wij tijd voor zowel u, als uw BMW hebben. 
Neem contact met ons op
AUTOBEDRIJF GIJSBERTSEN Rijnseweg 7
3984 NG  Odijk (Utrecht)030 275 0912
06 101 35461

Openingstijden:
Ma-vr: 8.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 13.00 uur